Kolmas erä Uu:lle Tervan juontia...

21.11.2013

Moro, peli UU-Tervalentis ti 19.11 päättyi meille 2-1, 25-19, 25-13, ja 22-25.

Vastassa siis kokenut joukkue, jolta ei pisteitä ilman viedä. TerLe:n joukkue oli mukana kuudella pelaajalla.

Ensimmäisen erän kokoonpano Anita, Anna-Miina, Katja, Eeva, Elina ja Tanja. Minä olin varapelaajana ja vähän koutsinakin. Minttu saapui toiseen erään.

Ensimmäinen erä oli paras tässä ottelussa. Jokainen sai vastuuta kentällä kaikilla sektoreilla, kaikki myös pelasivat tasaisen varmasti ja hyvin, peli oli rauhallista, mutta silti kovaa. Erä lähti hyvin käyntiin jo alusta saakka ja jatkui tasaisena taistona erän loppuun saakka. Tästä erästä kotijoukkueesta erottui edukseen Tanja, Eeva ja Elina.

Toiseen erään Minttu tuli Katjan tilalle. Erä alkoi nihkeästi ja yhtäkkiä vastustaja olikin johdossa jo 1-6, kun Elina käytti aikalisän. Tämän jälkeen joukkue alkoi saamaan otetta peliin ja kun tilanne oli 4-8, meni Elina syöttämään ja syöttikin sitten varmalla syötöllä joukkueen vastustajan ohi tilanteeseen 10-8, jolloin oli TerLen vuoro ottaa aikalisä. Aikalisästä ei kuitenkaan ollut paljoa heille apua, kun UU:n Minttu Kurtti pääsi muutaman kerran hyökkäämään mallikkaasti keskeltä. Erän loppu olikin sitten selvää peliä, kun Tanja Tuomela astui syöttöruutuun ja sai kovalla syötöllä vastustajan vastaanoton sekaisin, tehden useita pisteitä. Asiassa auttoi vielä sekin, kun verkolla oli kova kolmikko Anita, Amppe ja Minttu ja takakentällä varmat nostajat Eeva ja Elina, eipä juuri muuta enää tarvittu kun erävoitto saatiin kotiin.

Kolmanteen erään päätin vaihtaa Katjan Tanjan paikalle, jotta kaikki saisi peliaikaa, jouduin kuitenkin myös itse yllättäen lähtemään kentälle Eevan tilalle. Jälkiviisaana penkillä olisi ollut ”kuuma” pelaaja Tanja ”kylmän” minun tilalle. No, ei jossittelut auta enää.

Erä alkoi surkeasti, jotenkin vain ei palloa saatu nousemaan kunnolla Anitalle, tai jos pallo nousi, niin hyökkäys söhläsi tilanteen. Tätä jatkui tilanteeseen 2-8, jolloin Elina otti aikalisän. Tämän jälkeen alkoi peli hieman kirkastua, mutta moottori yski edelleen. Puolustuspalloissa mentiin samoihin palloihin, torjunta oli sekaisin ja syöttövirheitäkin tuli, pelattiin lepsusti tilanteet. Kokenut vastustaja käytti kyllä nämä tilanteet sitten tylysti hyväksi.

Puolessa välissä erää Elina vaihtoi itsensä tilalle Eevan kentälle. Eeva tuli kentälle, kuin ärsytetty tiikeri, kynnet terävinä ja valmiina ärjymään. Hän käyttikin hyvää pelisilmäänsä heti hyödyksi laittaen tylysti pallon suoraan syötöstä vastustajan passarin eteen. Tämä vaihto piristi joukkueen peliä, mutta erän lopulla aikalisäkään ei  tilanteessa 20-23 kuitenkaan kotijoukkuetta auttanut, joten TerLe sai nauttia erävoitosta tällä kertaa. En tiedä, olisiko useamman vaihdon tekemiselläkään ollut apua viimeisessä erässä, mutta loppujen lopuksi pelistä jäi kuitenkin hyvä fiilis, sillä aina on kiva pelata hyvää ja yrittelijästä joukkuetta vastaan kunnon matsi. Seuraava peli onkin sitten su 1.12 Oulussa ONMKY 40+ joukkuetta vastaan. Odotettavissa jälleen tiukka matsi!